GİRESUN / DOĞANKENT - Doğankent Çok Programlı Anadolu Lisesi

Karne Mesajı

Öğrencilerimiz bugün karnelerini alarak 2018-2019 eğitim öğretim yılını tamamladılar.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK yayınladığı mesajda :

"Cuma günü bir eğitim öğretim yılını daha noktalıyor ; karneleri veriyoruz inşallah çocuklarımıza. Büyükler; ellerinde karneleriyle okuldan gelen çocukları karşılarken ; kendi çocukluklarını hatırlasalar ne güzel olur. Kıyas , olumlu da olsa , olumsuz da olsa zarar veriyor. Kimi ebeveynler çocuklar arasındaki doğal farklılığı kolayca değiştirilebilir zannediyorlar. "Kardeşler bile birbirine benzemiyor." diyorlar ama kursa gönderirsek, ek ders aldırırsak, baskı uygularsak, başkalarını örnek gösterirsek olur düşüncesindeler. Bütün çocukları birbiriyle kıyaslayabiliyor, onlardan aynı şeyi, aynı sonuçları bekleyebiliyoruz. Karşılaştırma sürecinde başta çocuklar olmak üzere hepimiz yıpranıyoruz. Unutmayalım ki, karşılaştırma yapmıyorum demek bile bir karşılaştırmadır. Bir çocuk yüksek not aldığında aferin demek, almazsa bu aferinin söz konusu olamayacağını bildirmek; bilincin farkında olduğu bir durum ve çok yaralayıcı. Örselenen çocukların en büyük çıkmazı, sorunun kendilerinden kaynaklandığını sanmaları. Örselemek yerine onları cesaretlendirmek, bunun bir süreç olduğunu hissettirmek, koşulsuz şefkat-saygı beslemek yeterli. Benim, Milli Eğitim Bakanı olarak çocuklarımız adına sizlerden hassaten ricam; o gün elinde karnesiyle size doğru koşmakta olan çocuğu, kendi "çocukluğunuzu", kendi "öğrenciliğinizi" karşılar gibi karşılamanızdır."

ifadeleri yer aldı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında emeği geçen tüm kurum arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Oktay YILMAZ
Okul Müdürü